Her televizyonun kendine has özellikleri ve fiyatları vardır. Bu nedenle, ev eğlencesi ihtiyaçlarınız için en iyi TV’yi bulabilmeniz adına bit televizyonda neler aradığınızı listelemeniz gerekir. Aşağıdaki rehberi keşfederek, sizin için en uygun televizyonu satın alabilirsiniz.

Ekran Boyutu: Hangi Boyutta TV Almalısınız?

Televizyon ekran boyutları genellikle inç olarak belirtilir. Seçeceğiniz boyut, kişisel tercihinize ve odanızın büyüklüğüne bağlı olmalıdır. Daha büyük bir TV mükemmel bir seçim gibi görünebilir, ancak alanınıza sığdığından ve kanepenizden veya oturma alanınızdan rahatça izlenebildiğinden emin olmalısınız. Oturma alanınız ile TV’yi yerleştirmeyi planladığınız yer arasındaki mesafeyi ölçerek, TV ekranının diyagonal uzunluğunun bu mesafenin yarısından fazla olmamasına dikkat etmelisiniz.

Ekran Tipi: Hangi TV Ekranı Türü Daha İyi?

TV ekranları söz konusu olduğunda, iki ana tip mevcuttur: LED ve OLED. LED TV’ler en popüler türdür ve geniş bir fiyat, boyut ve tasarım yelpazesinde mevcuttur. OLED TV’ler ise daha derin siyahlar ve daha parlak renkler sayesinde daha iyi görüntü kalitesi sağlar. 

Çözünürlük: Televizyonunuz Hangi Çözünürlüğe Sahip Olmalıdır?

TV ekranınızın çözünürlüğü, içerdiği piksel sayısını ifade eder. Daha yüksek piksel sayısı daha iyi görüntü kalitesi anlamına gelir. Şu anda mevcut olan çoğu TV ekranı 1080p veya 4K’dır. Eğer iyi bir film izleyicisi veya oyuncuysanız, 4K tercih edebilirsiniz. 

Akıllı TV: Akıllı TV nedir?

Akıllı TV’ler internet bağlantısı sağlayan ve Netflix, YouTube ve Amazon Prime gibi en sevdiğiniz yayın uygulamalarına erişim sağlayan TV’lerdir. Bazı akıllı TV’ler internet bağlantısı gerektirirken, bazılarında yerleşik bir Wi-Fi bağlantısı bulunur.

Garanti Süresi: Bir TV’nin Garantisi Ne Kadar Sürer?

Bir TV’nin garanti süresi üreticiye ve modele bağlı olarak değişir. Bazı TV’ler bir yıllık garantiyle gelirken, bazıları iki yıllık garantiyle gelir. Daha uzun garanti süresine sahip TV’ler öncelikli tercihlerinizden olmalı.

Size yıllarca mükemmel bir eğlence deneyimi sağlayacak televizyon modellerini, PttAVM ile keşfederek uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Categorized in: