Üniversite öğrencileri için cep telefonu ve bilgisayar kullanımı okul ve kişisel hayatın bir parçası haline gelirken bu cihazların fiyatlarının üniversite öğrencileri için oldukça yüksek bir durumda olması nedeniyle, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak üniversite öğrencileri için müjdeyi verdi.

Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alma şartları 14 Kasım 2023 Salı günü Resmi Gazete’de yayımlandı ve başvurular başladı bile!

2023 Vergisiz Cep Telefonu ve Bilgisayara Kimler Başvurabilir?

Resmi Gazete’de yayımlanan bilgiler doğrultusunda, satış fiyatı 9.500 TL’ye kadar olan cep telefonu ve bilgisayarlara 5.500 TL’ye kadar destek ödemesi yapılıyor ve başvuruları Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden alınıyor.

Vergisiz telefon ve vergisiz bilgisayar başvuru şartları arasında kişinin 26 yaşından gün almamış olması ve bir yükseköğretim programına kayıtlı olması yer alıyor. 

Vergisiz Cep Telefonu ve Bilgisayar Alma Şartları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında; satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olan, açıköğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak.

Bu kararla nihai satış fiyatı 9.500 TL’yi aşmayan mobil telefon cihazları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarında kullanılabilecek. Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz, aylık en fazla 10 GB olacak şekilde yıllık 120 GB olacak.

Başvuru yapan öğrencinin telefon numarası kendi üstüne kayıtlı olmalı; annesi/babası dahil olmak üzere başka biri üzerine kayıtlı olan telefon numaraları ile başvuru yapılamaz.

Vergisiz Telefon Nasıl Alınır?

Vergisiz (ÖTV’siz) cep telefonu ve bilgisayar alma şartları, 14 Kasım 2023 Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden başvuru ile alınıyor.

Vergisiz Cep Telefonu ve Bilgisayar Başvuru

Başvurunun kabulü halinde mobil telefonun nihai satış bedelinin yüzde 44.44’ü, bilgisayarın nihai satış bedelinin yüzde 16.66’sı oranında hesaplanan cihaz desteği tutarı, öğrencinin bildirdiği IBAN numarasıyla hesabına aktarılacak. Destek tutarı 5.500 lirayı geçmeyecek. İnternet desteği almak isteyen öğrenciler de başvurularını bakanlık sisteminden yapacak. Bu destek için de açık öğretim programları hariç yükseköğretim programlarına kayıt, 26 yaşından gün almama ve telefon hattının öğrenciye ait olması şartları aranacak.

PttAVM’nin üniversite öğrencilerine özel vergisiz telefon ve vergisiz bilgisayar seçeneklerini şimdi keşfedin.

Genç Kart Nedir?

Genç Kart, 18 yaşına giren gençlere kültürel ve sanatsal etkinliklerden belirli oranlarda indirim veya ücretsiz yararlanma imkanı sağlayan bir projedir.

Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Almak için Genç Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Gençlerin vergisiz telefon ve vergisiz bilgisayar kampanyasına başvurabilmesi için Genç Kart alması şart olarak konuluyor.

Genç Kart alabilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı veya Kültür ve Turizm Bakanlığı sitesi üzerinden Genç Kart başvurusunda bulunabilirsiniz.

Vergisiz ÖTV’siz Telefon ve Bilgisayarlar için En Çok Sorulan Sorular

Vergisiz telefon kimleri kapsıyor?

Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında; satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olan, açıköğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak

Vergisiz telefon lise öğrencisi alabilir mi?

Lise öğrencileri için vergisiz telefon uygulaması geçerli değildir.

Vergisiz telefon ne zaman yürürlüğe girecek?

Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alma şartları 14 Kasım 2023 Salı günü Resmi Gazete’de yayımlandı ve başvurular başladı.

Vergisiz telefon satılır mı?

Vergisiz öğrenci cep telefonları 2 yıl boyunca alan kişi tarafından kullanılacak.

Vergisiz telefon ve bilgisayar aynı anda alınır mı?

Her faturada yalnız 1 cihaz bulunmalıdır. Örneğin, bir telefon ve bir bilgisayar alındıysa, tek seferde alınmamalı; 2 ayrı alışveriş olarak süreç tamamlanmalıdır. Bu durumda, 2 ayrı fatura ile 2 ayrı başvuru yapmanız gerekir. Bu faturalarda ek olarak satın alınmış olan şarj aleti, telefon kılıfı ayrı ürünler olmamalıdır.

Vergisiz telefon internetten alınır mı?

Evet satın alınabilir. Elektronik ortamda düzenlenen faturada desteğe konu teknolojik cihaz dışında ürün olmaması gerekmekte olup aynı faturaya konu birden fazla ürün alımı yapılmaması gerekmektedir.

Vergisiz telefon 2. Üniversite Yararlanabilir Mi?

Karar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 26 yaşından gün almamış (örgün) üniversite öğrencilerini kapsıyor. Yükseköğretim öğrencilerine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak.

Vergisiz Telefon 18 Yaş Altı için Geçerli Mi?

18 yaş altı için geçerli değildir. Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satın alımı sadece 26 yaşından gün almamış (örgün) üniversite öğrencilerini kapsıyor.

Categorized in: