Oturma odalarımızın en önemli parçası olan kanepeler, sadece tarzınızla uyumlu değil, aynı zamanda konfor ihtiyaçlarınızı da karşılamalıdır. Kanepe satın alırken nelere dikkat etmeniz gerekeceğini bu yazıda bulabilirsiniz!

Satın Alacağınız Kanepenin Kullanım Amacını Belirleyin

Bir kanepe seçmeden önce, kanepenin birincil amacını göz önünde bulundurun. Daha fazla misafir ağırlamak için mi yoksa oturma odanız için bir merkez parçası olarak mı bir kanepeye ihtiyacınız var? Kanepeyi nasıl kullanacağınızı anlamak, aramanız gereken temel özellikleri belirlemenize yardımcı olabilir.

Doğru Boyutu Seçin

Kanepenin boyutu, yerleştirileceği odaya uygun olmalı ve alanı daraltmadan mükemmel görünmesini sağlamalıdır. Tavanın yüksekliğini ve genişliğini, odanın boyutlarını ve kanepeyi yerleştireceğiniz alanı göz önünde bulundurun.

Doğru Kumaşı Seçin

Doğru kumaş seçimi, kanepenin konforunu, dayanıklılığını ve temizlik ihtiyaçlarını belirler. Seçebileceğiniz bazı kanepe kumaşı seçenekleri;

Deri
Dayanıklı, lüks ve temizlenmesi kolay olan deri, çocuklu ve evcil hayvanlı aileler için idealdir.

Mikrofiber
Mikrofiber, yoğun evler için uygun, cazip fiyatlı, dayanıklı ve temizlemesi kolay bir kumaştır.

Keten
Sıcak iklimler için uygun olan, yumuşak, nefes alabilen ve doğal bir kumaştır.

Kadife
Rahat ve şık bir atmosfer için ideal olan lüks görünümlü ve yumuşak bir kumaştır.

Polyester
Uygun maliyetli, temizlenmesi kolay ve evcil hayvanı olan aileler için uygun olan dayanıklı bir kumaştır.

Doğru Koltuk Minderi Seçin

Bir kanepe seçerken, koltuk minderinin konforunu ve kalitesini göz önünde bulundurun; bu da en az estetiği kadar önemlidir. Sert mi yoksa daha yumuşak bir minder mi tercih ettiğinizi ve koltuk minderlerini döndürmek ve ömürlerini uzatmak için çıkarılabilir olup olmadığını inceleyin.

Dayanıklı Bir İskelete Yatırım Yapın

Dayanıklı bir iskelet sistemi, kanepenizin sadece uzun ömürlü olmasını değil, aynı zamanda yeterli desteği sağlamasını da sağlar. Fırında kurutulmuş masif ahşap, sağlamlık ve dayanıklılık sağladığı için en iyi seçenektir.

Dayanıklı Bir Yay Sistemi Seçin

Yay sistemi kanepenin konfor seviyesini belirler.  Doğru bir yay sistemi konfor ve destek arasında mükemmel bir denge sağlar.

Kaliteli Bir Sırt Desteği Seçin

Sırt desteği, kanepenizde dinlenirken doğru duruşu korumanızı sağlar. Konfor tercihlerinize uyacak şekilde düzenlenebilen birden fazla yastık veya mindere sahip bir kanepe tercih edebilirsiniz.

Kanepeler Nasıl Temizlenir?

Bir kanepenin uygun şekilde temizlenmesi ve bakımının yapılması ömrünü uzatır. Satın aldığınız markanın belirlediği temizlik talimatlarını dikkate alarak ve düzenli kanepe temizliği yaparak ürününüzün ömrünü uzatabilirsiniz. 

Tarzınıza en uygun kanepe modellerini PttAVM’de uygun fiyatlarla keşfedin.

Categorized in: