Son yılların en popüler mutfak aleti haline gelen Airfryer, mutfaklarda yarattığı devrim ile herkesin kalbini kazanmaya devam ediyor. Hava fritözü adıyla da anılan bu alet, çok az yağ ile harikalar yaratırken, kısa pişirmeye süreleriyle de zamandan tasarruf etmemize yardımcı oluyor. 

Airfryer hava fritözü ile sebze, balık ve tavuk ızgara, patates yemekleri, kızartmalar ve dondurulmuş yiyecekleri kolayca pişirebilirsiniz. Ayrıca ekmek, sufle, pankek gibi hamur işleri ve tatlılar yaparken de kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, pişirme modlarını ayarlamak!

Airfryer Tarifleri ve Airfryer Pişirme Süreleri

Fırın Makarna

Çoğumuzun menüde görünce iştahını açan bu lezzeti ister sade ister kıymalı ve sebzeli iç harcı ile hazırlayabilirsiniz. Beşamel sos ve kaşar peyniri ile tamamladıktan sonra Airfryer’da yaklaşık 10-12 dakika pişirerek sofralarınıza lezzet katabilirsiniz.

Sigara Böreği

Yağ kokusu ve ocaktaki yağ lekeleriyle uğraşmak artık tarih oluyor. Dilediğiniz iç harcı ile hazırlayabileceğiniz börekleri, üzerine birazv sıvı yağ sürerek 15 dakika içerisinde Airfryer’da pişirebilirsiniz.

Somon

Hazırladığınız sosla marine ettiğiniz somon balıklarını, pişirme kağıdı ile Airfryer’ın haznesine yerleştirin ve 12 dakika sonra hazır olsun. Mevsim yeşillikleriyle süslediğiniz tabağınızla sağlıklı bir öğün oluşturmak işte bu kadar kolay! Ayrıca, sevdiğiniz diğer balık çeşitleriyle de benzer lezzetler oluşturabilirsiniz.

Tavuk Pirzola ya da Çıtır Tavuk

Restoran zincirlerinin bağımlılık yapan tadını evinize taşımaya hazırlanın. Sadece 15-20 dakika içerisinde hazır olabilecek bu lezzetleri, Airfryer’da yaptığınız patates kızartması ya da pilav ve salata ile zenginleştirebilirsiniz.

Karnabahar Kızartması

Küçük parçalara ayırdığınız karnabaharları suda haşladıktan sonra sevdiğiniz baharatlardan oluşan harca bulayın ve Airfryer’da 15 dakika pişirin. Yoğurtlu sosla ya da sade bir şekilde servis edebileceğiniz bu lezzet, bir öğün ya da atıştırmalık olarak sofranızda yer alacak.

Brüksel Lahanası

Tuz, baharatlar ve zeytinyağı ile birleştirdiğiniz lahanaları Airfryer’da pişirme süresi sadece 10 dakika. Yoğurtlu soslarla ana yemek olabilecek bu lezzet, et yemeklerinin yanında da enfes bir garnitüre dönüşebilir!

Köz Tadında Mısır

Sevdiğin baharatlarla tatlandırarak ya da sade olarak Airfryer’da pişirebileceğiniz mısırlar sadece 20 dakikada hazır. Canınızın çektiği her anda bu sokak lezzetinin yanınızda olması harika olacak!

Ekmek

Ekmek yapma makinesi gibi tek bir hedefe yönelik mutfak aleti satın almanıza gerek kalmayacak! Hamurunu yoğurup mayaladıktan sonra dilediğiniz forma getirip 10-15 dakika pişirin ve içi yumuşacık, dışı nar gibi ekmekler elde edin.

Vişneli Brownie

Çoğumuzun asla hayır diyemeyeceği bir tatlı olan brownie’yi Airfryer’da yaklaşık 30 dakikalık bir süre içerisinde pişirebilirsiniz. Hazırladığınız kek harcını pişirme kağıdı koyduğunuz hazneye dökün ve lezzetin tadını çıkarın.

Sufle

Canınızın her çektiği anda, sadece 7-8 dakika içerisinde hazır! Sufle tarifinizi hazırlayın, en sevdiğiniz kaplara dökün ve içi akışkan lezzet dolu tatlınızın keyfini çıkarın.

En sevilen Airfryer modellerini PttAVM’nin özel fırsatları ile keşfederken, istediğiniz tüm malzemeleri süpermarketten temin edebilirsiniz.

Categorized in: